Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на 2.0 150 на газ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разход на 2.0 150 на газ

Здравейте!

Харесах си една Alfa Romeo 147 2.0 150 к.с. бензин с газов инжекцион.

Интересува ме разхода (градско и извънградско) на собствениците на този автомобил както и вашите общи впечатления.

Прочетох почти всичко във форума, но 2.0 двигателя е рядкост и не намерих достатъчно информация конкретно за него.

Благодаря предварително.

147 и 156 не е точно да не е писано. Ако ти се занимава има и за газ . Иначе мотора не е толкова рядък, но може и да е санал вече
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от Blane Покажи съобщение
      Здравейте!

Харесах си една Alfa Romeo 147 2.0 150 к.с. бензин с газов инжекцион.

Интересува ме разхода (градско и извънградско) на собствениците на този автомобил както и вашите общи впечатления.

Прочетох почти всичко във форума, но 2.0 двигателя е рядкост и не намерих достатъчно информация конкретно за него.

Благодаря предварително.
      Аз имам такава алфа, но щом уредбата е газов инжекцион може да ти я направят да гори колкото искаш ти, но да речем могат да я "удушат" и да се мъчиш с голфовете по изпреварванията
      Моята лично градско около 12, извън около 10...така ми я нагласиха

Comment

Аз съм със 156SW и гореспоменатия разход е същия, като моя.

Sent from my XT1032 using Tapatalk
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

ми и 15 газ да харчи къф е проблема. въпроса е кога ще мине на газ.
          JTD 105+

Comment

От 1 седмица съм на гас. 2.0ТС 150 и разхода в града е 11-13 а извънградско варира но с 80-90км е между 5.5-7 по борд като на гас е горе долу литър от горе. Всичко зависи как караш и дали е планинско или магистрала.

Comment

Първоначално публикувано от SkindredZ Покажи съобщение
              От 1 седмица съм на гас. 2.0ТС 150 и разхода в града е 11-13 а извънградско варира но с 80-90км е между 5.5-7 по борд като на гас е горе долу литър от горе. Всичко зависи как караш и дали е планинско или магистрала.
              Такъв разход на TS извънградско само с 73км в час на 5-та Нормалният разход на 2.0TS извън/градско е 9/14 + БЕНЗИН
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Всеки ден минавам близо 100 километра извънградско , бутилката ми побира малко над 20 литра, за една седмица съм я пълнил няколко пъти до горе и всеки път засичам защото ми беше интересно какъв разход ще даде. Карам на темпомат като не карам под 70км но не и над 90 и разхода до сега не ми е минавал 8 литра ГАЗ. Мога да ти снимам километража след пълно зареждане , средна скорост и разбира се след като ми свърши газта колко километра съм минал.( До няколко дена ще ми върнат телефона от сервиза ) За градско не споря за разход защото там варира много и неможе да се кара икономично пък и от град до град има разлика.
                Last edited by SkindredZ; d.m.y г., 11:27.

Comment

Ако имаш нерви да караш така може да ти е такъв разхода

alfa 147 selespeed consum LPG

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

Напълно съм съгласен , Пловдив Пазарджик с 80км моментен разход 5-6.5 като среден беше 6.2 , обаче ме хваща секлета и после под 10 не падам. Трябва пътя да има доста неравности за да карам с 80км. Добър разход се постига с компромис на скороста а това в една алфа е трудно. Приятелка докарва разхода до минимум за един двулитров безнзинов двигател и после аз го удвоявам за около час.

Comment

На Пловдив-Пазарджик със 120км постоянна скорост, за кратко до 160, повече от 10/100 газ не ми е давала. В интерес на истината, под 10 трудно се сваля, ако ще да пълзя. В града обаче си е понякога 20+.

Comment

156 sw 2.0
                        При 100км/ч с климатик - 10/100
                        Без климатик 9/100
                        градско в Стз - 16/100 до 18/100

ГИ KME NEVO
                        инжектори матрикс
                        изпарител заволи
                        ГИ съм го настроил перфектно.
                        Средната скорост градско е около 15км/ч.
                        ex - 147 16v multijet

Comment

Извън градско с 33л газ минавам 280-300км. Като скоростта обикновенно е 140-150, не съм пробвал в икономичен режим дали ще има разлика, но надали ще е голяма.
                          Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                          ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

И все пак караме Алфи. Тея кончета под капака си искат своето.Ако не искаме да ни харчи да си купуваме по един тъп голф 1.9 tdi и решаваме проблема.И аз преди бях притеснен, защо ми харчи доста, но защото сравнявах разхода с коли от друг клас.Сега ми е по лесен живота като си знам 15/100 градско и 10/100 извънградско.Моята на магистралата под яко натиснат педал изсмука 31 литра газ за 238 км.
                            Last edited by Subsense; d.m.y г., 08:30.
                            Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
                            Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
                            Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp

Comment

Първоначално публикувано от Subsense Покажи съобщение
                              И все пак караме Алфи. Тея кончета под капака си искат своето.Ако не искаме да ни харчи да си купуваме по един тъп голф 1.9 tdi и решаваме проблема.И аз преди бях притеснен, защо ми харчи доста, но защото сравнявах разхода с коли от друг клас.Сега ми е по лесен живота като си знам 15/100 градско и 10/100 извънградско.Моята на магистралата под яко натиснат педал изсмука 31 литра газ за 238 км.
                              Те големите кончета под капака.. - на това ядене май конете са с глисти. 2,0ts гори колкото V6 Мерцедес.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                              X